Begeleiding

 “Without deviation from the norm, progress is not possible.” Frank Zappa

Take my hand, make me understand!

 

Ik werk als ZZP-er via Autismepunt Eindhoven sinds november 2015. Werk wat me na aan het hart ligt aangezien ik als ervaringsdeskundige al jaren in autismeland vertoef.

Een land met mooie, bijzondere mensen waar ik een hele hoop van heb geleerd en mensen waar ik nog steeds door uitgedaagd word.

Als begeleider probeer ik mensen met autisme mee op weg te nemen in hun zoektocht naar herkenning, erkenning en naar ontwikkeling van hun talenten.

Zij verrijken mijn leven door aan mij te tonen wie ze zijn en wat hun beperkingen zijn.

Beperkingen in een maatschappij als de onze.

Een maatschappij die beperkt is.

 

Ieder mens heeft een parel in zich. Bij mensen met autisme zit die parel vaak onder het stof. Weggedrukt door de neuro typical maatstaven.

Mensen met autisme moeten in de hulpverleningswereld vaak doelen stellen waar ze aan willen werken.

Ik heb mezelf als begeleider ook een doel gesteld.

Samen met de mens met autisme het stof van de parel stap voor stap te laten verdwijnen door samen te zoeken naar wat er wel mogelijk is in deze hectische wereld.

Zoveel capaciteit, zoveel moois, zoveel talent, zoveel oprechtheid mag nooit verloren gaan omdat onze maatschappij niet is ingericht op deze speciale gaven.

 

Ik hoop als begeleider mensen een hart onder de riem te steken om te blijven wie ze zijn en daar trots op te zijn.

En daarom blijf ik me inzetten om de maatschappij te dwingen om te kijken naar alle varianten van hun inwoners en daar respectvol en met leergierigheid en interesse naar te kijken.

CONTACT

 

REACTIE: